2020. április 1., szerda

Magyar2020.04.01.



2020.04.01.                                            Magyar

                                                               Olvasás
A teve és az egérke







A mai órán megint olvashatunk egy egérről, és egy különleges állatról is, mégpedig a tevéről. A következő videóban sok érdekes dolgot megtudhatsz erről az állatról, ha figyelmesen hallgatod. Például azt is megtudhatod, hogy miért púpos a teve.




A következő mesében egy indiai egypúpú tevéről olvashatsz. Hogyan hívjuk más néven az egypúpú tevét?  Ha nem tudod, hallgasd meg még egyszer a kis filmet! Mit tárol a púpjában?
Most pedig kérd meg anyát vagy apát, hogy először ő olvassa el neked az első olvasókönyvemből a 14. oldalon a Teve és az egérke című indiai népmesét. Láthatod már, hogy ezekben a mesékben az egyszerű szavakat már nem szótagolják el. Ez azért van, mert ha minden nap olvasol, akkor egyre ügyesebb leszel ebben. Nézzétek meg a vonal alatti szómagyarázatokat is! Ezután ti következtek az olvasással!
Majd beszéljétek meg a zöld színű feladatokat szóban. A mesét szerepek szerint is fel lehet olvasni. beszéljétek meg, hogy ki lesz a teve, ki lesz az egér. Aztán lehet cserélni is. Jó olvasást kívánok! Délután még olvasd el 3X!

Ha van kedved színezd ki a képet!



Az óra végén hallgasd meg ezt a vicces dalt a tevéről! Angolul a teve nevét camel- nek írjuk.


Ügyesek voltatok! Szép napot kívánok! Ági néni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése