2020. április 2., csütörtök

Magyar2020.04.02.


2020.04.02.                                           Magyar
                                                              Olvasás


Mai órán betűket írok ide le ,és a ti feladatotok az lesz , hogy megmondjátok a nevét, és azt is ,hogy ez a betű magánhangzó vagy mássalhagzó.
m, ú, ny, e, a, h, k, á, z, t, c, ű
Gondolom jól tudtátok ezt a feladatot.
Folytassuk az órát egy kis figyelemfejlesztő feladattal. A következő feladatban meg kell keresned az állatokhoz megfelelő hangokat. Előtte segítségként mutatok nektek egy kis filmet, amely segítségetekre lesz a későbbi feladatok megoldásában.


 Most aztán  nagyon kell figyelnetek, memorizálnotok, hogy melyik képet hol láttátok! Ügyesek legyetek! Ha elsőre nehezen ment meg lehet ismételni a feladatot!




Nyissátok ki az Első olvasókönyvemet a 15. oldalon! A mai órán Az oroszlán és az egér című orosz mesét olvassuk el. Az egér ismét egyik főszereplője lesz a mesénknek.



Először szüleitek olvassa el a történetet! Majd találjátok ki a mese folytatását! Kíváncsi vagyok , hogy kitaláljátok-e hogyan folytatódhatott a mese. Mindjárt megtudjátok, ha megfordítjátok a tankönyvet. A vonal alatt szómagyarázatot találsz, érdemes azt is elolvasni. Beszéljétek át a zöld feladatokat, majd te olvasd el a szöveget!

Ha kedved kapnál esetleg az Oroszlákirály című mese megtekintésére. Íme, egy kis ízelítő:




Ügyesek voltatok ma is! Ne felejtsétek még elolvasni délután a mesét! Ági néni








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése