2020. április 1., szerda

Református hittan 04.01.

Jézus lecsendesíti a tengert
Jézus feltámadt a halálból. Meghalt, eltemedték és harmadik nap hajnalán feltámadt a teste egyszerűen életre kelt és kijött a sírból. Azért, mert ő Isten emberi testben. Ezt Szinte lehetetlen felfogni, de így van. Bármit megtehet, mert van hatalma és ereje hozzá. Kánában a mennyegzőn odaállt a vízes edények elé, megáldotta és a víz az edényekben finom borrá változott. Ő teremtette a vízet és a szőlőt is, amiből a bor készül. Most arról tanulunk, hogy nemcsak ennyi csodát tett, hanem számtalan sokat. Egy közülük egy félelmetes viharban történt.
      Egyik napon Jézus és tanítványai elindultak a galileai tenger partja felé. Ez a galileai tenger nem más, mint a Galilea tartományban lévő nagy tó, a Genezáret tó. Nagyon hasonló a mi Balatonunkhoz.
Mi is szoktuk magyar tengernek neveznia a Balatont. A mérete is éppen akkora. Alig lehet átlátni egyik partjáról a másikra.
      Leértek a víz mellé és Jézus azt mondta tanítványainak, szálljanak be az ott lévő halászhajóba és induljanak el a túlsó partra. Szép idő volt, szikrázó napsütésben csillogott a síma víztükör. A tanítványok között volt egy testvérpár is. Péter és András. Mindketten halászok voltak. Ők irányították az átkelést. Tették a dolgukat és utasításokat adtak a nekik segítőknek. Jézus nagyon fáradt volt és mély álomba merült. Már a tó közepén jártak, éppen félúton, amikor hirtelen szélvihar csapott le rájuk. Az Égen sötét felhők jelentek meg, villámok cikáztak, a sötét felhők félelmetesen tükröződtek a sötét hullámokban. Jézus aludt tovább. A tanítványok egy része félt. Közülük a halászok tették a dolgukat. A hajót a hullámokra merőlegesen fordították. A vihar egyre nagyobb lett. A hullámok átcsaptak a hajón és lassan megtöltötték vízzel. Ekkorra már a tapasztaltak is féltek. Kétségbeesve ébresztették Jézust. "Uram ments meg minket, elveszünk!" Ekkor felkelt, ráparancsolt a viharra, a szél elállt, a felhők szétszéledtek és a nap is ksütött. Ki ez a Jézus, hogy a tenger és vihar is engedelmeskedik neki?
     Nyisd ki a könyvet a 75. oldalon és az 1. feladatban színezd ki a képet a megadott jelek szerint.
Lapozz a 78. oldalra és keress a 3. feladatban 8 eltérést a két kép között. Az eltéréseket csak az alsó képen karikázd be! Így nem fogod eltéveszteni. Ha jól csináltad, 8 karikád lesz.
A 79. oldalon a 4. feladatban keresd meg a képben az 1 számot és innen folytatva kösd össze a számokat. Megtalálod ki maradt le a képről. Írd a kép alá a nevét!
A megoldott feladatokat szüleid segítségével küldd el a cedrusuli62@gmail.com címre.
Jó munkát! Élvezd az izgalmas feladatokat! Edit néni
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése