2020. május 14., csütörtök

Református hittan 05.13.


Értékes vagyok!
Kedves gyerekek! A tanítás kezdete óta nagyon sokszor szóba került, hogy minden ember nagyon értékes és egyedi. Az egyedi azt jelenti, hogy nincs belőle még egy ugyanolyan. A mostani óránk is erről szól.

Ennek az órának az a különlegessége, hogy nem egyedül, hanem a családból valakivel együtt kell végig menned az önértékelés útján. Kérd meg anyát, vagy valakit a családból, hogy legyen a társad. Isten minden embert egyedinek teremtett. Mindenkinek van olyan képessége, amiben nagyon jó. Mindenki szép, okos és ügyes. Ez valóban így van!   
A könyvet nyisd ki a 92. és 93. oldalon. A feladatokat oldd meg. Gondolkozz azon, hogy te kiknek vagy a legértékesebb. Mi az, amiben ügyes vagy. Nemcsak a tantárgyakra kell gondolni. Lehet, hogy valaki gyengébb tanuló, de kiváló a kézügyessége, szeret segíteni másokon, szereti az állatokat és tudja őket gondozni. Lehetne sorolni még a példákat. Figyeld meg a családtagjaidat. Milyen a szemük, a tekintetük, a szájuk, Hogyan mosolyognak. Milyen szép az arcuk. Nézd meg magad ugyanígy a tükörben. Lassan nézd végig a vonásaidat. De lehet úgy is, hogy anya veled van és közösen nézitek és megbeszélitek. Lehet, hogy eddig csúnyának érezted magad, mert talán valaki csúfolt. Most rájössz, hogy nincs igaza, mert valóban te vagy a legszebb. Édesanyád is ezt mondja.
Gondolkozz azon, hogy miben vagy ügyes és rájössz, hogy az a te értéked. Ha felnősz segíteni tudsz másokon.
Legvégül gondold végig kiket szeretsz. Mennyire szereted őket. Ez a legnagyobb értéked! A szeretet, amit másoknak adsz.
Ezt a feladatot már nem kell beküldeni. Erre a feladatra neked van szükséged!
Edit néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése