2020. március 24., kedd

Magyar2020.03.24.


2020.03.24.                                    Magyar
  Olvasás

Kezdjük az órát egy nyelvtörővel! Nagy artikulációval mondjátok hangosan szüleitek után! Először lassan majd gyorsabban 3x.

Ádám bátyám, Pápán járván, pávát látván, száját tátván lábát rázván, pávává vált.
Megtanultátok az összes betűt. Hurrá! Ez azt jelenti, hogy előttetek nincs akadály, és most már bármit el tudtok olvasni! GRATULÁLOK NEKTEK!!! A mai órán elkezdjük sorba rendezni őket, ezt hívjuk Ábécének.
Hallgassátok meg a következő dalt!





Nyissátok ki Az én ábécém tankönyv 128-129.oldalát! Először anya vagy apa olvassa el neked Móra Ferenc: Zengő ABC című verses ábécéjét, miközben a képeket nézve követed a verset. Ezután olvasd te a szüleidnek! Soronként olvasd szépen! Ügyesek lesztek!
Most pedig hallgassátok meg, hogy hogyan mondja el a magyar Ábécét egy hasonló korú kisgyerek. Ezt nektek is meg kell tanulni. Hallgassátok sokat!



Házi feladat: olvasás tk. 128-129. o.
 Kívülről megtanulni a magyar Ábécét. Remélem, hogy hamarosan webkamerán keresztül is tudunk találkozni, és el tudjátok nekem mondani.
Addig is jó munkát kívánok! Leírhatjátok nekem azt is ha esetleg már olvastok valamilyen mesekönyvet. Akik olvasnak, írják meg a címét a könyvnek. Könyvtárba mentünk volna el, de ez most nem lehetséges. Biztosan otthon is van olyan mesekönyv, amit el tudsz kezdeni olvasni. 
Nézzetek körül anyával. Szép napot kívánok nektek!
                                                                                                 Ági néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése