2020. március 30., hétfő

Magyar2020.30.



2020.03.30.                                           Magyar

Szervusztok, Gyerekek!

Megkezdjük a 3. digitális hetünket. Nagyon nagy dicséret jár nektek! Nagyon sokan leírták a múltkori feladatban a virágokon lévő szavakat. Íme, a 12 megoldás szavai: 1. virág, 2. szabó,3. könyv,4. este,5. állat, vagy tálal, 6. felhő, 7. labda, 8. mese, 9. játék, 10. baba, 11. álmos, 12. gombóc.
Betű szomszédjai
d   b  c,                i   í  j ,            l  ly  m
r   s   sz,             u   ú   ü          w  x  y

Vízben élnek: fóka, delfin
Levegőben élnek: fecske, veréb

Most pedig mondd el az ábécét a kedvenc kabaládnak.(pl:babának, macinak, katicának stb….) Remélem, az osztály katicája jól van.:)
Tudom, hogy már sokan megtanultátok az ábécét, de azt mindig lehet gyakorolni. Most ajánlok egy módszert vagy leírjátok, vagy ha tudjátok kinyomtatjátok az ábécét. Vágjátok ki a betűket, keverjétek össze, és most rendezzétek újra sorba. Ezt eltehetitek egy kis dobozba, és időnként vegyétek elő gyakorlásképpen, hogy a tudásotok ne felejtődjön.
A nyomtatáshoz:


A következő feladatban is az ábécé biztos ismereteire lesz szükséged. Pótold a hiányzó betűket!


Indulhat a szerencsekerék! Pörgess egy betűt, mondj vele egy szót! (Ha ritkább betű akkor olyan szót mondj ami megtalálható abban.) Majd írd is le! Pörgess 10x! Anya ellenőrizze le a leírt szavakat. Ezeket nem kell átküldeni.



Ha ezzel meg vagy ismétlésként olvasd el a tankönyv 7.o. Gondoskodj a madarakról című olvasmányt! Gondolom most már szép folyamatos az olvasásotok.


A mai órán Csak egy öreg néni című olvasmányt vesszük! Lapozzatok egyet az első olvasókönyvemben a 8. oldalra.

A címe alapján, és ha a képet megnézitek, mit gondoltok, hogy miről szólhat a történet?

Igen, jól gondoltátok az idősek segítéséről. a te családodban van-e idős ember? Kik ők? Ugye tudod, hogy most még jobban kell rájuk figyelni, és segíteni őket.
Kérd meg szüleidet vagy testvéredet, hogy először ő olvassa el neked a történetet.
Majd te következel.
Beszéljétek át a zöld színű feladatokat.
Írjátok le a tk.5.

Te segítettél már idős embereknek, Kinek? Hogyan? Beszéljétek meg!
Olvassátok el az olvasmányt Tk. 8.o és egy kis rajzolós szövegértési feladatot kérek megint tőletek, hogy részemre elküldjétek.(mucsineszabo@gmail.com.



Ügyesek voltatok! Ági néni





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése