2020. március 27., péntek

Magyar2020.03.27.



2020.03.27.                                               Magyar


Kedves Gyerekek!

Lassan a 2. digitális hétnek is vége lesz. Egyre okosabbak lesztek. Többen leírták vagy lefotózták azt a mesekönyvet vagy mesét, amit elkezdtek már olvasni. Szeretnék mindenkit biztatni a mese olvasására. Akkor tudtok majd szépen folyamatosan olvasni, ha sokat olvastok.
Az órát egy figyelemfejlesztő játékkal kezdjük! Jól figyeld meg a felvillanó képeket, mert rövid ideig láthatod. Keresd meg a párját, és kattints rájuk! Kíváncsi vagyok, milyen ügyesek lesztek.

Most pedig ismételjük át az ábécét.
Mondjátok el hangosan az ábécét szüleiteknek!
Most úgy, hogy minden 2. betűt magadban mondod, de hangosan nem.
Ügyesek vagytok!
A következő feladatod próbáld úgy megoldani, hogy mondod az ábécét. Ha nem sikerül, akkor használhatsz segítséget.




Oldd meg a következő feladatot!
.
Most pedig nyissátok ki az Első olvasókönyvem című könyvet a 6. oldalt. Kérd meg szüleidet, hogy olvassák fel Weöres Sándor: Száncsengő című versét! Ugye ismerősként hangzik a költő neve? Szerintem a verset is ismeritek már. Hallgassátok meg a felvételt is!





Most olvassátok el ti egyedül a könyvben!
A tankönyv 7. oldalán először a madarak gondoskodásáról olvashattok. Kérjétek meg szüleiteket, hogy először ő olvassa el az olvasmányt. Azután ti önállóan, hangosan.
Beszéljétek át szüleitekkel, a zöld színnel jelzett feladatokat! Jó olvasást!
Házi feladat: Elolvasni az olvasmányt 3x
Füzetedbe írd le a tankönyv7. oldalán a 6. feladat megoldásait. A leírt szavakat vesszővel válasszátok el! Vigyázzatok, a margón kívül ne menjetek ki! Alkalmazzátok a szótagolást! Várom az e-mail címere a megoldásokat. Ági néni





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése