2020. március 25., szerda

Magyar2020.03.25.


2020.03.25.                                              Magyar



Kedves tanítványaim!

A múlt órán már elkezdtétek gyakorolni az ábécét. Most ismétlésképpen nézzétek meg a kis filmet a betűvonatról!




Ez nagyon fontos, hogy minden nap gyakoroljátok, mert ezt tudni kell. Hasznosítani tudjátok majd, például ha egy lexikonban kerestek valamit. Képzeljétek el, hogy a ti nevetek is ábécésorrendben van beírva a Kréta naplóba. A betűrendbe sorolásnál a kezdőbetűt kell figyelembe venni. Figyeljétek meg a következő diasort. Az ábécében különböző színekkel jelezték a magánhangzókat és a mássalhangzókat.








A következő feladatban az olvasást is gyakoroljátok, és még jópofa gyakorlatokat kell elvégezni. Hívd játszani testvéredet, vagy anyát, apát. Amit pörgettél, azt olvassátok el, és ami rá van írva azt meg kell csinálni. Meglátod jó móka lesz! Induljon a játék!


https://wordwall.net/hu/resource/678763/csi-n%c3%a1ld-te


 A mai utolsó feladatban szólásokkal ismerkedhetsz. Már iskolában is beszéltünk erről. Próbáld kitalálni melyik szóláshoz, melyik állat képe tartozik. Írd le csak az állatok nevét, és ami hiányzik, rajzold le. Következő órán leírom a megfejtést és anya ellenőrizze le.




Kérlek, hogy a következő órára készítsd elő Esztergályos Jenő: Első olvasókönyvem. Legyen kéznél Csájikné Knézics Anikó: Szépen, helyesen!1. írás munkafüzet is!

Ági néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése